Defibrilator – šolski

Za  uspešno pomoč pri reševanju, je potrebno redno osveževati znanje prve pomoči oz. temeljnih postopkov oživljanja (TPO) z defibrilatorjem. V nesreči smo obvezani pomagati po svojih močeh in sposobnostih ter poklicati nujno medicinsko pomoč (112).

Poznavanje TPO nam bo dalo ustrezno znanje in tudi samozavest, da se čimprej odzovemo, pomagamo reševati življenje in ne podležemo ”bystander effect-u”.CardiAid_NEW_automatic-with manikin

Za izvajanje treningov je nujno orodje šolski defibrilator, ki:

  • uporabnika dobro seznani z napravo, saj ima popolnoma enak videz kot AED defibrilator,
  • simulira različne možne scenarije s katerimi se uporabnik lahko sooči (glede na vadbo, inštruktor z daljincem določa različne situacije),
  • možna je nastavitev na pol ali polno avtomatsko delovanje,
  • govorna navodila so v slovenskem jeziku.

Šolski defibrilator že vključuje:

  • zaščitna nosilna torba,
  • elektrode za izobraževanje (za večkratno uporabo),
  • torba za nujno pomoč (maska za predihavanje, britvica, škarje, sterilne rokavice, alkoholni robčki),
  • daljinski upravljalec
  • polnilec.

Lutka za oživljanje z LED lučmi

Lutka za oživljanje z LED lučmiLutka je nujen pripomoček ob usposabljanju za temeljne postopke oživljanja (TPO) z defibrilatorjem. Luči na lutki, ob masaži srca, jasno prikazujejo tok krvi od srca do možganov in učinkovitost masaže.
Komplet z lutko vsebuje: prenosno torbo, ki služi kot podlaga za vadbo, 10 kos žepna obrazna maska, 1 kos rezervna koža obraza, 1 kos  rezervna umetna pljuča in baterije.

1. pretok krvi preko prsnega koša 

LED osvetlitev prsi, predstavlja volumen krvi, ki kroži preko prsnega koša. Pretok krvi je odvisen od globine masaže. V celoti zasvetijo, ko je globina masaže nad 5 cm.Lutka za oživljanje z LED lučmi

2. prikaz krvnega obtoka

Osvetlitev prikazuje pretok krvi od srca do možganov. Hitrost pretoka krvi se spreminja glede na globino in hitrost masaže. Linije so polno osvetljene šele ko je masaža popolnoma pravilna (ustrezna globina z več kot 100 pritiski /1 min.)

3. prikaz kvalitete TPO

Osvetljeno čelo se prikaže, ko sta globina in hitrost masaže pravilna.

Čelo zasveti, da prikaže pritok krvi do možganov (samo ob pravilni hitrosti in globini masaže) .

 

Video:

 

Za vse dodatne informacije, izdelavo ponudbe, nam pošljite povpraševanje preko spletnega obrazca ali na info@defibrilator-aed.si.

Za vas smo vedno dosegljivi tudi na 040 824 551.


Kontaktni obrazec

Defibrilator