Vprašanja in odgovori

Kaj je nenadna srčna smrt?
Nenadna srčna smrt je vodilni vzrok smrti v ZDA in Evropi. Je stanje, pri katerem pride do aritmije, zaradi česar srce ne zmore črpati krvi do možganov in ostalih organov. Najpomembnejši aritmiji, ki se pri tem pojavljata sta ventrikularna fibrilacija in ventrikularna tahikardija. Ob tem pride do prekinitve dotoka krvi do možganov, posledično se ta oseba zgrudi. Pravzaprav je oseba klinično mrtva in bo tako tudi ostalo, razen v primeru nudenja takojšnje pomoči. Takojšnja defibrilacija in temeljni postopki oživljanja so nujni za okrevanje.
Kakšna je razlika med nenadno srčno smrtjo in srčno kapjo?
Srčna kap je stanje, pri katerem strdek v krvi nenadoma zamaši koronarno arterijo, pri čemer pride do odmrtja dela srčne mišice, v primeru, da se strdek ne odstrani. Znaki srčne kapi so bolečina za prsnico, slabo počutje in ohranjena zavest. Večina ljudi srčno kap preživi. V nasprotju s srčno kapjo nenadna srčna smrt nastopi brez opozorilnih znakov. Če takoj ne ukrepamo, ima ta oseba zelo majhne možnosti za preživetje.
Kako poteka zdravljenje NSS?
Nenadna srčna smrt je ozdravljivo stanje, če je posledica motnje srčnega ritma. Takojšnja oskrba vključuje temeljne postopke oživljanja in defibrilacijo. Če želimo učinkovit rezultat, moramo z zdravljenjem pričeti v roku 3-5 minut. Celo najhitrejše ekipe nujne medicinske pomoči ne morejo priti do poškodovanca tako hitro. Zato je ukrepanje laične javnosti, ki je prisotna ob dogodku, toliko večjega pomena. Tako v dajanju temeljnih postopkov oživljanja kot z uporabo avtomatičnega defibrilatorja.
Poznam temeljne postopke oživljanja. Ali je to dovolj?
Edina dokončna oblika zdravljenja nenadne srčne smrti je defibrilacija. Temeljni postopki oživljanja služijo črpanju oksigenirane krvi skozi telo in zmanjšajo poškodbo možganov, vendar ne nadomestijo defibrilacije. Izvajanje temeljnih postopkov oživljanja brez defibrilacije ima le majhen vpliv na končno preživetje.
Kaj je avtomatični zunanji defibrilator?
AED je naprava, ki samodejno analizira srčni ritem in sproži defibrilacijo v primeru, da zazna potencialno smrtno aritmijo. Naprava AED je popolnoma varna za uporabo laične javnosti.
Kaj je CardiAid?
CardiAid AED je naprava za preprosto uporabo, ki je posebej zasnova za javno uporabo. Omogoča defibrilacijo srca, v primeru nenadne srčne smrti, preden dospe ekipa nujne medicinske pomoči.
Poleg algoritma za uspešno zaznavo in zdravljenje nudi AED uporabniku tudi govorna navodila v primeru nenadne srčne smrti.
Ali lahko oseba brez medicinskega znanja naredi napako pri uporabi CardiAid-a?
CardiAid je bil zasnovan za uporabo katerekoli osebe, ne glede na izobrazbo ali medicinsko znanje. Uporabnika usmerja s pomočjo glasovnega vodenja in vizualnih napotkov in ne dovede elektrošoka, če to ni potrebno. Zato praktično ni mogoče, da bi uporabnik naredil napako.
Zakaj izbrati CardiAid?
CardiAid AED je vrhunski izdelek s posebnimi lastnostmi, ki ga ločijo od ostalih izdelkov:

Varen in zanesljiv. CardiAid je zasnovan, tako da zagotavlja najvišji raven varnosti za pacienta in uporabnika. CardiAid-ov sistem omogoča, da se AED naprava sama preverja ali je funkcionalna za uporabo na dnevni, mesečni ravni in ob tem ko odpremo napravo. Zaradi tega algoritma, je CardiAid AED vedno na voljo za uporabo. CardiAid vsebuje tudi lastnosti, ki poskrbijo za varnost tako pacienta kot uporabnika. Sistem vsebuje algoritem, ki zazna in analizira srčno akcijo, zaradi česar ni mogoče dovesti elektrošoka, če za to ni potrebe.

Preprost za uporabo, z jasnimi verbalnimi in vizualnimi navodili. CardiAid usmerja uporabnika z jasnimi in vizualnimi navodili od začetka do konca procesa. Vsebuje tako navodila, kdaj je potrebno poklicati 112, kot tudi, kako je treba opraviti postopek oživljanja. S temi navodili CardiAid zagotovi, da uporabnik sledi navodilom pri ključnih korakih, ki so potrebni za uspešno oživljanje pacienta.

Funkcionalen in privlačen videz. CardiAid je zasnovan preprosto, kar je zelo pomembno v primeru nujne uporabe. CardiAid omogoča asistenco z vizualnimi navodili, utripajočimi lučmi in verbalnimi navodili istočasno. Sličice so preproste in dobro prikazne, utripajoče luči so namenjene poudarku sličic in gumbov. Bele utripajoče luči pokažejo, pri katerem koraku procesa je uporabnik, rdeča luč pa markira gumb za dovedbo elektrošoka. Utripajoče luči, ki pokažejo status naprave so v zeleni in rdeči barvi (zeleno pomeni OK, rdeča da naprava ne deluje).

Dodatki Pri zasnovi CardiAid-a so upoštevali vse možne scenarije, ki se lahko pripetijo v primeru nujne reanimacije. CardiAid je shranjen v zaščitni torbi, ki je bila zasnovana posebej za CardiAid. Zaščitna torba ima prozorno lečo, ki omogoča uporabniku, da hitro preveri, ali naprava AED deluje, brez tega, da bi mu bilo treba zaščitno torbo odpirati. K napravi je priložen plakat, ki omogoča jasno identifikacijo AED naprave na kateremkoli mestu. To omogoča hitro prepoznavo v urgentnem primeru. Pri nakupu CardiAid-a je priložena torbica, ki vključuje: britvico za odstranjevanje dlak, škarje, respiratorno masko in sterilne rokavice. Ta torbica je v notranjosti AED naprave.

Močna podpora kupcem tudi po nakupu

CardiAid International nudi svojim strankam podporo po nakupu AED naprave z izkušenim osebjem. Vsak produkt je registriran in vnešen v bazo, kjer ga CardiAid International sledi do konca uporabe.

Ali CardiAid shranjuje podatke o pacientih?

CardiAid shrani podatke po vsaki uporabi: datum in čas uporabe, pacientov EKG posnetek, število in čas dovedenih elektrošokov.

Kako lahko dostopam do podatkov v CardiAid-u?

Do shranjenih podatkov lahko dostopajo pooblaščeni serviserji za CardiAid naprave. V primeru uporabe, čimprej kontaktirajte najbližjega ponudnika storitev.

Vodeno vzdrževanje

Z nakupom ali najemom CardiAid AED si boste zagotovili, da vaš AED ne bo nikoli zastarel ali neuporaben. Pri Defibrilator d.o.o. imamo postavljeno zelo močno bazo podatkov vseh naših AED naprav in vas tako obvestimo o izteku roka uporabe elektrod in baterije. Za vsako napravo poskrbimo, da so redni servisi opravljeni pravočasno, brez vašega dodatnega truda.

Defibrilator